Startsidan
Startsidan

Digitala lösningar för vård i hemmet – presentationsdag

Välkommen till ett digitalt evenemang där företag presenterar sina lösningar inom området digitala tjänster för vård i hemmet.

På torsdag, den 7 oktober, mellan 9.00 och 11.00, arrangerar Leap for Life en digital presentationsdag under Halland Tech Week.

Under evenemanget kommer vi att få lära oss mer om hur patienter och vårdgivare kan dra nytta av integrerade digitala tjänster i hemmet. Tjänster som används för att utbyta information, till exempel genom att patienterna själva monitorerar och följer upp sitt hälsotillstånd så att vårdgivaren får ett bättre beslutsunderlag. Presentationsdagen ger också tillfälle att fundera på hur den här sortens teknik kan hjälpa oss att utveckla framtidens vård och omsorg.

Vi kommer att få lyssna till korta företagspresentationer, erfarenheter av att använda digitala lösningar och Q&A med talarna. Vi hoppas att detta tillfälle kan ge inspiration till nya samarbeten och kontakter mellan företagen och deltagarna.

Presentationsdagen riktar sig främst till personer som jobbar med ledning, verksamhetsutveckling, upphandling och IT från region och kommun.

Företagen som presenterar är:

Man i blå tröja ser in i kameran och ler. Porträttfoto.

Dignio

Presenterar gör Martin Fredriksen, nordenchef.

Dignio är ett nordiskt företag och marknadsledande i Norge inom virtuell vård. Vi har kunder i Norge, Sverige, Island, Storbritannien och Kina. Med Dignios plattform för patientvård på distans kan vårdgivare bygga sina egna virtuella avdelningar som matchar ett brett spektrum av patientflöden och införliva digital distansmonitorering för att bryta ner traditionella silor, undvika onödiga sjukhusinläggningar och hålla patienter säkra i sina egna hem. Våra kunder tillämpar lösningen för distansmonitorering av patienter med Covid-19, kroniska sjukdomar, medicineringsstöd, psykisk hälsa och mycket mer.

Dignio Länk till annan webbplats.

Kvinna ser in i kameran och ler. Hon har blont hår och svart kavaj på sig. Porträttfoto.

Cuviva

Presenterar gör Henrik Cederqvist, CEO & Co-Founder.

Cuviva är ett värderingsdrivet innovationsbolag som utvecklar e-hälsolösningar. Med fokus på multisjuka och sköra äldre möjliggör vi nya, proaktiva arbetssätt i vård och omsorg – med ökad trygghet, högre vårdkvalitet och bättre vårdekonomi som resultat. Vår vision går ytterst ut på att bryta människors utanförskap och otrygghet, och bidra till att även de mest vårdbehövande känner sig inkluderade och sedda. På så vis kan vi bidra till långsiktigt hållbar vård och omsorg.

Cuviva Länk till annan webbplats.

Kvinna ser in i kameran och ler. Hon har blont hår och svart kavaj på sig. Porträttfoto.

ImagineCare

Presenterar gör Daniel Koernig, Chief Product Officer och Masoud Jadidi, Executive Vice President International.

ImagineCare fokuserar helt på lösningar inom egenvårdsstöd/egenmonitorering. Som enda leverantör i Sverige har vi etablerat egenmonitorering inom två regioner baserat på konkurrensutsatta upphandlingar. En del av vår inriktning är även att integrera med partners när det gäller speciella flöden och diagnosgrupper liksom när det gäller generellt stöd för digital vård.

ImagineCare Länk till annan webbplats.

Kvinna ser in i kameran och ler. Hon har blont hår och svart kavaj på sig. Porträttfoto.

Cross Technology Solutions

Presenterar gör Cathrin Jung, kommunikationsansvarig och Thomas Bergqwist, vd och grundare.

LifePod är ett beslutsstödsystem till vårdgivaren som via en automatisk och unik prioriteringsfunktion identifierar de mest behövande patienterna – tillgängligt närsomhelst. Patienten i sin tur, har tillgång till en individanpassad applikation för egenvård och rapportering av värden till vårdgivaren. LifePod är certifierad som medicinteknisk produkt och finns i nuläget för ett tiotal olika diagnoser. LifePod utvecklas av det svenska innovationsbolaget Cross Technology Solutions.

Cross Technology Solutions Länk till annan webbplats.

Man ser in i kameran och ler. Han har mörkt hår och blå tröja på sig. Porträttfoto.

Siemens Healthineers

Presenterar gör Fredrik Gustafsson, chef för affärsområdet Digital Health.

Siemens Healthineers är ett globalt företag med lokal närvaro. Vår ledande position inom flertalet segment på sjukvårdsmarknaden har uppnåtts via en tydlig innovationsstrategi för produkter och tjänster. Våra lösningar utvecklas konstant och oftast i samråd med våra kunder. Digital Hands, vår plattform för egenmonitorering är väl etablerad och har över i miljon utförda mätningar. Digital Hands möjliggör insamling av hälsodata från patienten via händelseformulär som enkelt anpassas efter behov direkt av den kliniska personalen. Idag är över 40 olika mätutrustningar integrerade i plattformen, vilket gör Digital Hands väl förberedd för att hantera flertalet diagnoser.

Siemens Healthcare och Open TeleHealth Apps Länk till annan webbplats.

Bild med smart klocka och telefon samt en person i läkarrock.
INFORMATION OM EVENEMANGET 07 oktober 09:00 - 11:00 Digitalt
Virginia Wiman Projektledare CareWare Nordic Högskolan i Halmstad 072-381 28 47
Careware Nordic logotyp och EU-flaggan tillsammans med texten Interreg Ö-K-S, Europeiska regionala utvecklingsfonden. Logotyper.