Startsidan
Startsidan

Innovation Jam – 3 februari

Lyssna på intressanta gäster och diskutera nutida utmaningar och möjligheter. Bredda ditt nätverk och hämta hem ny kunskap. Bli inspirerad till att vara med och utveckla framtidens innovationer. Var med på Innovation Jam!

Välkommen till ett digitalt Innovation Jam den 3 februari, mellan kl. 12.00 och 13.00. Under en timma kommer du att få möjlighet att höra två talare bli intervjuade av moderator Rebecca Sellergren samt få möjlighet att diskutera med dem.

Innovation på sjukhus

Gästerna som besöker Innovation Jam den här gången är Carolina Samuelsson, sjukhuschef Hallands sjukhus, och Martin Engström, hälso- och sjukvårdsdirektör. De kommer tillsammans med moderator Rebecca Sellergren att prata om bland annat innovation på sjukhus.

Frågor som 'hur ska vi leda sjukvården i Halland de kommande åren?' och 'vad är innovation ur ett ledningsperspektiv?' kommer att tas upp.

Egna tankar och funderingar från publiken är också välkomna!

Månadens gäster

Kvinna ser in i kameran

Carolina Samuelsson

Carolina Samuelsson har en klinisk bakgrund som anestesi- och intensivvårdsläkare och erfarenhet från hälso- och sjukvårdssystem i Sverige och Australien. Innan hon kom tillbaka till Halland jobbade hon som verksamhetschef på Skånes universitetssjukhus för en av Sveriges största kliniker för perioperativ vård där hon också var projektledare för den digitala transformationen i förberedelsearbetet av ett nytt vårdinformationssystem. Hon har varit finalist till Dagens Medicins utmärkelse Framtidens ledare och har en bred forskningsbakgrund inom preklinik, epidemiologi, vårdrelaterad infektioner, neurointensivvård och kommunikation.

Kvinna ser in i kamera och ler. Hon har blont hår.  Porträttfoto.

Martin Engström

Martin Engström har en klinisk bakgrund inom anestesiologi och intensivvård från Lunds universitetssjukhus, med en specialisering på intensivvårdsmedicin där han också mottog European Diploma in Intensive Care Medicine (EDIC). Han har sedan 2007 lett både offentliga och privata hälso- och sjukvårdsorganisationer. 2015 antog han rollen som sjukhuschef för Hallands sjukhus och är sedan 2019 hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Halland, inklusive ledningsansvar för all offentlig vård i regionen. Han är mycket involverad i utvecklingen av informationsdriven vård och medförfattare till boken En handbok för informationsdriven vård, där han skrivit kapitlet Ett ledningsperspektiv.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 2 februari klockan 13.00.
Logotyper: Careware Nordic och Testmiljö Halland samt EU flaggor för Europeiska regionala utvecklingsfonden och Interreg Ö-K-S
INFORMATION OM EVENEMANGET 03 februari 12:00 - 13:00 Via Zoom
Elin Jonsson Forskningsingenjör Högskolan i Halmstad 072-977 37 62