Startsidan
Startsidan

Innovation Jam – december

Lyssna på intressanta gäster och diskutera nutida utmaningar och möjligheter. Bredda ditt nätverk och hämta hem ny kunskap. Bli inspirerad till att vara med och utveckla framtidens innovationer. Var med på Innovation Jam!

Välkommen till Innovation Jam den 2 december, mellan kl. 14.00 och 15.00 (OBS! Notera tiden). Under en timma kommer du att få möjlighet att höra två talare bli intervjuade av moderator Rebecca Sellergren samt få möjlighet att diskutera med dem.

Tema och upplägg

Du kan välja om du vill medverka på plats i Leaps lokaler eller digitalt via Zoom. Anmälan sker längre ner på sidan.

Under Innovation Jam kommer gästerna och moderatorn att bland annat prata om hur vi kan använda tjänstedesign när vi utvecklar framtidens vård. Frågor som 'hur kan vi som invånare dra nytta av implementeringen av AI inom vården?' 'kan vi automatisera utfrågning vid vårdsökning?' och 'vad är AI-algoritmens uppgift och vad är människans uppdrag?' diskuteras.

Välkommen att ta upp egna exempel där AI skulle kunna göra skillnad också.

Glöggmingel

Du som är på plats på Innovation Jam är välkommen att stanna efteråt för att mingla, dricka glögg och äta pepparkakor med andra deltagare, talarna och moderatorn.

Månadens gäster

Man står på scen och föreläser.

Pontus Wärnestål

Pontus Wärnestål är prisbelönt forskare och designer som har arbetat med design av digitala tjänster i över tjugo år inom en rad branscher och sektorer på en internationell marknad. Han bedriver forskning inom digital tjänsteinnovation och människocentrerad artificiell intelligens (AI) som docent vid Högskolan i Halmstad. Pontus är också Design Director på designbyrån inUse i Stockholm, Göteborg och Malmö och en av grundarna av AI.m-programmet i Halland. Han är aktuell med boken ”Design av AI-drivna tjänster” som ges ut av Studentlitteratur.

Kvinna ser in i kamera och ler. Hon har blont hår.  Porträttfoto.

Anna Rundberg

Anna Rundberg är ansvarig för samtliga regionägda vårdcentraler i Halland. Hennes jobb är att ta vara på innovation och omsätta till verklighet för kunden. 2022 blir året då primärvården i Halland tar det rejäla klivet in i en digifysisk framtid. Självklart med AI som stöd. Det som skiljer Vårdcentralen Halland från kända nätaktörer är att koncernen kan kombinera fysisk och digital vård på bästa sätt både för invånare och medarbetare. Förändringen utmanar gamla sanningar och Annas jobb just nu är att entusiasmera alla 800 medarbetare som ska genomföra skiftet. Vad vore vården utan innovation och vad vore innovation utan en mottagare?

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 2 februari klockan 23.30.
Logotyper: Careware Nordic och Testmiljö Halland samt EU flaggor för Europeiska regionala utvecklingsfonden och Interreg Ö-K-S
INFORMATION OM EVENEMANGET 02 december 14:00 - 15:00 Leap for Life och digitalt
Elin Jonsson Forskningsingenjör Högskolan i Halmstad 072-977 37 62