Startsidan
Startsidan

Innovation Jam 1/4

Lyssna på intressanta gäster och diskutera nutida utmaningar och möjligheter. Bredda ditt nätverk och hämta hem ny kunskap. Bli inspirerad till att vara med och utveckla framtidens innovationer. Var med på Innovation Jam!

Välkommen till ett digitalt Innovation Jam den 1 april, mellan kl. 12.00 och 13.00. Under en timma kommer du att få möjlighet att höra två talare bli intervjuade av moderator Rebecca Sellergren samt få möjlighet att diskutera med dem.

Gästerna är Peter Astrup, centerledare på Test- og Udviklingscentret, Viborg, Danmark och Peter Uppman, innovationsstrateg på Region Halland och näringslivskoordinator på Leap for Life. De kommer att samtala om vilka utmaningar företag stöter på när de utvecklar hälsoinnovationer och vikten av ett användarperspektiv. Du kommer också att få höra om det framgångsrika samarbete som finns mellan Sverige och Danmark för att utveckla välfärdsteknik och konceptet Springboards.

Månadens gäster

Kvinna ser in i kameran och ler. Hon har blont hår och svart kavaj på sig. Porträttfoto.

Peter W. Astrup

Peter är centerledare på Test- og Udviklingscentret, Viborg, Denmark (TUCV) och har en examen i statsvetenskap från Aarhus universitet. Han har en bakgrund som innovationskonsult vid Region Midjylland, Danmark, där hans fokus var att utveckla hälso- och sjukvården genom ett brett samarbete med sjukhuset, allmänmedicin och kommunen med hjälp av välfärdsteknologi.

Som centerledare på TUCV arbetar han inom områdena produktutveckling samt privat och offentlig sektor med målet att skapa starka relationer och nytta för både företagen och de verksamma inom offentlig sektor. Tillsammans med Peter Uppman och de andra projektpartnerna i CareWare Nordic jobbar Peter med att sprida goda exempel inom välfärdsteknologi mellan Danmark och Sverige.

Kvinna ser in i kamera och ler. Hon har blont hår.  Porträttfoto.

Peter Uppman

Peter är innovationsstrateg på Region Halland och näringslivskoordinator på Leap for Life och har sin bakgrund som utvecklingsingenjör och har varit egenföretagare inom produktutveckling och design. Peter har lång erfarenhet av inkubatoraktiviteter och affärsutveckling och genom sina roller i Region Halland och Leap har han en viktig koordinerande funktion för att öka samarbete mellan företag, regionen och Högskolan i Halmstad. Peter arbetar också aktivt med samverkan med våra grannländer. Genom samarbetet med TUCV har Peter Uppman och Peter Astrup utvecklat konceptet Springboard som gör det möjligt för företag att få input från slutanvändare i både Sverige och Danmark.

Anmälan

En zoom-länk till eventet skickas ut via e-post ungefär en dag innan eventet äger rum. Kika i din skräppost om du inte hittar mejlet.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 30 mars klockan 22.00.
Logotyper: Careware Nordic och Testmiljö Halland samt EU flaggor för Europeiska regionala utvecklingsfonden och Interreg Ö-K-S
INFORMATION OM EVENEMANGET 01 april 12:00 - 13:00 Digitalt