Startsidan
Startsidan

Innovation Jam 6/5

Lyssna på intressanta gäster och diskutera nutida utmaningar och möjligheter. Bredda ditt nätverk och hämta hem ny kunskap. Bli inspirerad till att vara med och utveckla framtidens innovationer. Var med på Innovation Jam!

Välkommen till ett digitalt lunchseminarium den 6 maj, mellan 12.00 och 13.00. Under en timma kommer du att få möjlighet att höra två talare bli intervjuade av moderator Rebecca Sellergren samt få möjlighet att diskutera med dem. Mötet öppnas en kvart innan kl. 12 och håller öppet ett kvart efter kl. 13, för dig som vill ha avslappnade samtal och umgänge. 

Innehåll

Gästerna är Mattias Ohlsson, professor i informationsteknologi vid Högskolan i Halmstad och Thomas Davidsson, CEO, Hallandia V.

CAISR Health är en forskningsprofil inom informationsdriven vård vid Högskolan i Halmstad, där forskning om utveckling av AI-verktyg möter forskning om hur dessa verktyg kan implementeras i vården. Forskningen bedrivs i samarbete med företagen Cambio, Capio Sverige, Hallandia V, Mölnlycke, Novartis, InterSystem och Visiba Care samt Region Halland och Brigham and Women's Hospital.

Bland annat kommer dessa ämnen att tas upp under Innovation Jam:

  • Högskolan i Halmstad har unik ledande kompetens inom AI inom hälsovårdssektorn i Sverige och övriga Norden.
  • Samarbete som är nyckeln till spännande uppdrag.
  • Federated Learning går inte att göra inom hälsa- och sjukvård om man inte har de tre parterna: forskning, region och industri.
Man ser in i kameran och ler. Porträttfoto.

Mattias Ohlsson

Mattias har en doktorsexamen i teoretisk fysik och är professor i informationsteknologi vid Högskolan i Halmstad. Han är också professor i teoretisk fysik vid Lunds universitet. I dag leder han Högskolans forskning inom informationsdriven vård, bland annat genom forskningsprofilen CAISR Health. Mattias forskningsintressen är centrerade kring maskininlärning och applicering inom hälso- och sjukvård.

Mer om Mattias och CAISR Health

Professorsporträttet: Forskningen fyller en viktig funktion Länk till annan webbplats.

CAISR Health Länk till annan webbplats.

Person ser in i kamera och ler.  Personen har en röd-vit-rutig skjorta på sig. Porträttfoto.

Thomas Davidsson

Thomas är CEO för Hallandia V och har en MBA från Handelshögskolan i Stockholm. Han arbetar i dag med analysplattformen SHAARPEC som används för att analysera och forska inom hälsovården. Just nu har Hallandia V verksamhet i de nordiska länderna, Storbritannien och USA. Hallandia V är också ett av de sju företag som ingår i samarbetet med Högskolans i Halmstads forskningsprofil inom informationsdriven vård, CAISR Health. 

Mer om SHAARPEC

SHAARPEC Länk till annan webbplats.

Anmälan

En zoom-länk till eventet skickas ut via e-post ungefär en dag innan eventet äger rum.

Vill du vara med trots att anmälan stängt? Kontakta Max Angenius via max.angenius@hh.se

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 4 maj klockan 22.00.
Logotyper: Careware Nordic och Testmiljö Halland samt EU flaggor för Europeiska regionala utvecklingsfonden och Interreg Ö-K-S
INFORMATION OM EVENEMANGET 06 maj 12:00 - 13:00 Digitalt