Startsidan
Startsidan

Innovation Jam

Lyssna på intressanta gäster och diskutera nutida utmaningar och möjligheter. Bredda ditt nätverk och hämta hem ny kunskap. Bli inspirerad till att vara med och utveckla framtidens innovationer. Var med på Innovation Jam!

tre personer sitter i fåtöljer på en scen. Det är lila ljus bakom dem och en tv-skärm med texten Innovation Jam 2021.

Farzaneh Etminani, Niklas Sundler och Rebecca Sellergren under Innovation Jam den 7 oktober 2021.

Vad är Innovation Jam?

Innovation Jam har länge varit ett uppskattat lunchevenemang och är till för dig som vill höra intressanta gäster bli intervjuade, diskutera utmaningar och bli inspirerad. Upplägget för Innovation Jam är en lunchtimme mellan 12.00 och 13.00, den första torsdagen i månaden, och vårens första tillfälle är den 3 februari.

Innovation Jam i vår

3 februari

Gästerna som besökte Innovation Jam den här gången var Carolina Samuelsson, sjukhuschef Hallands sjukhus, och Martin Engström, hälso- och sjukvårdsdirektör. De pratade tillsammans med moderator Rebecca Sellergren om bland annat innovation på sjukhus.

3 mars

Innovation Jam utgår. Kolla gärna in eventet Bäst på test? istället!

7 april

Information kommer löpande.

5 maj

Information kommer löpande.

"Värdeorden som beskriver Innovation Jam är nätverkande, kunskap och inspiration."

Tidigare Innovation Jam

4 mars

Gästerna Karin Lundgren, VD på Ensolution och Anna Petersson, projektledare och affärsutvecklare på HighFive, båda aktiva i det halländska initiativet AI.m.

1 april

Gästerna var Peter Astrup, centerledare på Test- og Udviklingscentret, Viborg, Danmark och Peter Uppman, innovationsstrateg på Region Halland och näringslivskoordinator på Leap for Life. De samtalade om vilka utmaningar företag stöter på när de utvecklar hälsoinnovationer och vikten av ett användarperspektiv.

6 maj

Gästerna var Mattias Ohlsson, professor i informationsteknologi vid Högskolan i Halmstad och Thomas Davidsson, CEO, Hallandia V. De pratade om CAISR Health, som är en forskningsprofil inom informationsdriven vård vid Högskolan i Halmstad, där forskning om utveckling av AI-verktyg möter forskning om hur dessa verktyg kan implementeras i vården.

3 juni

Gästerna var Jon Lindén och Henrik Arleving och de pratade om hu AI låter på halländska. De hade ett jordnära samtal om AI och hur det inte behöver vara så dramatiskt att använda det, samt vilka erfarenheter de har från sina egna företag.

2 september

Vad innebär egentligen ”omtänksam design”?
Lina Bodestad, UX-psykolog

7 oktober (Halland Tech Week)

CAISR Health
Farzaneh Etminani och Niklas Sundler.

Läs mer om CAISR Health Länk till annan webbplats.

2 december

Gäster var Anna Rundberg som är ansvarig för samtliga regionägda vårdcentraler i Halland, och Pontus Wärnestål som är forskare och designer inom tjänstedesign.

Inspelning av Innovation Jam Länk till annan webbplats. den 2 december 2021

Testmiljö Halland, europeiska regionala utvecklingsfonden, Careware Nordic, Interreg Ö-K-S

Uppdaterat den

Anne-Christine Hertz Verksamhetsansvarig Högskolan i Halmstad 070-538 45 55