Startsidan
Startsidan

Innovation Jam

Ta del av ny, spännande forskning och delta i tankeväckande diskussioner om nutida utmaningar och möjligheter. Bredda ditt nätverk och hämta hem ny kunskap. Bli inspirerad till att vara med och utveckla framtidens innovationer. Var med på Innovation Jam!

Tre personer sitter på en scen och man ser bakhuvudena på flera i publiken. Bild.

Innovation Jam under Vitalis 2023.

Innovation Jam i höst

17 oktober

Hur kan AI påverka framtidens hälsoinnovationer?

Har du någonsin funderat över vad som definierar en bra idé? Och tror du att det är möjligt för artificiell intelligens (AI) att identifiera bra idéer? Om du känner dig nyfiken och vill veta mer, missa inte Innovation Jam!

Under Innovation Jam kommer Fábio Gama, universitetslektor i vårdinnovation, tillsammans med Håkan Lindström, Global Technical Innovation Manager på Essity, att berätta om ett forskningsprojekt där man har undersökt om man med hjälp av AI kan genererera nya idéer och hitta lösningar på utmaningar inom vården – på sociala medier.

Till anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

"Värdeorden som beskriver Innovation Jam är nätverkande, kunskap och inspiration."

Tidigare Innovation Jam

2023

24 maj @Vitalis

Att kommersialisera medicinsk teknik är utmanande. På Open Stage, under Nordens ledande ehälsomöte Vitalis, är det dags för vårens Innovation Jam. Då kommer olika exempel lyftas på hur processer kopplat till kommersialisering och upptag av medicintekniska innovationer kan påskyndas. Under ledning av moderator Charlotte Ahlgren möts olika intressanta gäster för att diskutera nutida utmaningar och framtida innovation. Varmt välkommen!​

2022

5 maj

Dags att diskutera några riktiga exempel på användardriven innovation! Talare på detta Innovation Jam var Anna Katarina Voss och Antoniett Vebel Pharao, som båda jobbar med välfärdsteknik på DokkX, Aarhus. De kommer pratade om användarmedverkan ur olika perspektiv, 3D-printing av individualiserade hjälpmedel och deras erfarenheter från samarbetet på Rehab Lab.

18 maj

Innovation Jam x 3 på Vitalismässan!

Under ledning av moderator Rebecca Sellergren möttes flera spännande gäster i detta specialjam på Vitalismässan, där vi bjöd in flera olika gäster från offentlig sektor och näringslivet som kommer prata under 15 minuter x3 för att diskutera nutida utmaningar och framtida innovation. Temat för detta jam var gränsöverskridande samarbete och hur det på olika sätt kan bidra till värdefull innovation inom framtidens vård. Deltagare från Region Halland, företaget Healo och Hallands sjukhus.

2021

4 mars

Gästerna Karin Lundgren, VD på Ensolution och Anna Petersson, projektledare och affärsutvecklare på HighFive, båda aktiva i det halländska initiativet AI.m.

1 april

Gästerna var Peter Astrup, centerledare på Test- og Udviklingscentret, Viborg, Danmark och Peter Uppman, innovationsstrateg på Region Halland och näringslivskoordinator på Leap for Life. De samtalade om vilka utmaningar företag stöter på när de utvecklar hälsoinnovationer och vikten av ett användarperspektiv.

6 maj

Gästerna var Mattias Ohlsson, professor i informationsteknologi vid Högskolan i Halmstad och Thomas Davidsson, CEO, Hallandia V. De pratade om CAISR Health, som är en forskningsprofil inom informationsdriven vård vid Högskolan i Halmstad, där forskning om utveckling av AI-verktyg möter forskning om hur dessa verktyg kan implementeras i vården.

3 juni

Gästerna var Jon Lindén och Henrik Arleving och de pratade om hu AI låter på halländska. De hade ett jordnära samtal om AI och hur det inte behöver vara så dramatiskt att använda det, samt vilka erfarenheter de har från sina egna företag.

2 september

Vad innebär egentligen ”omtänksam design”?
Lina Bodestad, UX-psykolog

7 oktober (Halland Tech Week)

CAISR Health
Farzaneh Etminani och Niklas Sundler.

Läs mer om CAISR Health Länk till annan webbplats.

2 december

Gäster var Anna Rundberg som är ansvarig för samtliga regionägda vårdcentraler i Halland, och Pontus Wärnestål som är forskare och designer inom tjänstedesign.

Inspelning av Innovation Jam Länk till annan webbplats. den 2 december 2021


2020

3 februari

Gästerna som besökte Innovation Jam den här gången var Carolina Samuelsson, sjukhuschef Hallands sjukhus, och Martin Engström, hälso- och sjukvårdsdirektör. De pratade tillsammans med moderator Rebecca Sellergren om bland annat innovation på sjukhus.

Testmiljö Halland, europeiska regionala utvecklingsfonden, Careware Nordic, Interreg Ö-K-S

Uppdaterat den

Ida Hammar Kommunikationsansvarig Högskolan i Halmstad 070-849 48 75