I Halland finns ett utbyggt innovationsstödsystem och stor erfarenhet av att stötta innovationer i näringslivet. Bland annat genom Hälsoteknikcentrum Halland (tidigare namnet på Leap for Life). Mellan år 2015 och 2020 har Hälsoteknikcentrum Halland arbetat med 140 bolag i innovationsprojekt, testprojekt och med kompetenspaneler.
Innovationsprojektens mål är att stärka Hallands innovationskraft och bidra till en ökad tillväxt. Med fokus på produkter och tjänster för framtidens hälso- och sjukvård, utvecklar vi tillsammans idéer.
Som innovationsstöd för näringslivet erbjuder Leap for Life innovationsprojekt, kompetenspaneler för företag, studentverksamhet och testprojekt.
Projektet drivs av Leap for Life och syftar till att stärka bolag i Halland till omstart och omställning efter covid-19-pandemin och finansieras av EU, Högskolan i Halmstad och Region Halland.
Datadriven Innovation i Halland har sitt ursprung i de två befintliga projekten AI.m och Testmiljö Halland. AI.m drivs av forskare från Högskolan i Halmstad och HighFive där företag får hjälp att utveckla sina kunskaper och möjligheter när det gäller användningen av människocentrerad artificiell intelligens (AI). Testmiljö Halland drivs av Leap for Life och fokuserar på att hjälpa företag utveckla tjänster och produkter genom bland annat testprojekt och kompetenspaneler. I det nya projektet Datadriven Innovation kommer Leap for Life och HighFive att ge tillgång till ett bredare och mer flexibelt utbud än vad de tidigare projekten haft.
Datadriven Innovation i Halland
EU-projektet Testmiljö Halland – framtidens vård och omsorg med smarta hemmet som bas bedrevs mellan 2018 och 2021. Projektet möjliggör för näringslivet och den offentliga sektorn att kunna leverera de mest konkurrenskraftiga produkterna och tjänsterna för offentlig och privat vård i hemmet, med individen i centrum.
Kommuner ska kunna erbjuda bättre daglig hjälp inom sjukvård och omsorg till sina medborgare. EU-projektet CareWare Nordic vill utveckla möjligheterna med välfärdsteknologiska lösningar och finansieras av Interreg ÖKS-programmet och omfattar Öresund, Kattegat och Skagerak. Projektet sker i ett nära samarbete mellan utvecklare av välfärdsteknologi, utbildningsinstitutioner, yrkesverksamma och det offentliga systemet.
Uppdaterat den