Startsidan
Startsidan

Innovation Jam – ett lyckat koncept även digitalt

Leap for Life har länge anordnat Innovation Jam, ett lunchseminarium med intressanta talare, diskussioner och umgänge. Under våren 2021 genomförs Innovation Jam helt digitalt, något som hittills lockat många besökare och en variation av talare.

Under en timme får besökarna möjlighet att lyssna på samtal mellan talare och moderator samt diskutera dagens ämne i smågrupper. Ämnena som berörts under vårens fyra Innovation Jam har varierat – från grunderna inom AI till dansk välfärdsteknik och näringslivssamarbeten. Gästerna har bland annat varit företagare, AI-experter, projektledare och koordinatorer. Trots olikheterna har alla Innovation Jam också haft något gemensamt: hälso- och sjukvård, teknik och Halland.

Informationsdriven vård i fokus

Vid ett av tillfällena var de inbjudna gästerna Mattias Ohlsson, professor i informationsteknologi vid Högskolan i Halmstad och Thomas Davidsson, CEO, Hallandia V, som pratade om Högskolans nya forskningsprofil, CAISR Health, där fokus är att utveckla samarbetet kring informationsdriven vård.

Robotarm och ung flicka interagerar vid ett bord

Mattias Ohlsson är en av projektledarna för forskningsprofilen CAISR Health, och Hallandia V är ett av de sju företag som ingår i profilen.

– Vi har för avsikt att fokusera på implementering av informationsdriven vård. Alltså att få ut forskningen i verksamheter och se till att det verkligen används. Man behöver samarbeta för att kunna göra det, därför är det så viktigt att Regionen, industrin och Högskolan samarbetar, sade Mattias Ohlsson under Innovation Jam den 6 maj.

Även Thomas Davidsson tryckte på vikten av att arbeta tillsammans:

Man med rutig skjorta ler i kameran. Porträttfoto.

– Det här vi gör är nytt, det är obruten mark. Det vi gör inom CAISR Health är att skapa ett riktigt bra nätverk för att kunna utveckla hälso- och sjukvården.

Av det tjugotal personer som deltog vid Innovation Jam om CAISR Health uttryckte flera sin positiva inställning till samarbetet. Efter moderator Rebecca Sellergrens uppmaning att gärna avbryta och diskutera med talarna räckte Carolina Samuelsson, sjukhuschef vid Hallands sjukhus, upp sin digitala hand och delade med sig av sina tankar.

– Vi vill utveckla hälso- och sjukvården till att alltid förbättras, och vi vill ha legitimitet och förankring att driva och implementera i verksamheten. Det här är en win-win-win för alla parter, sade hon.

Tidigare Innovation Jam

4 mars

Gästerna Karin Lundgren, VD på Ensolution och Anna Petersson, projektledare och affärsutvecklare på HighFive, båda aktiva i det halländska initiativet AI.m.

1 april

Gästerna var Peter Astrup, centerledare på Test- og Udviklingscentret, Viborg, Danmark och Peter Uppman, innovationsstrateg på Region Halland och näringslivskoordinator på Leap for Life. De samtalade om vilka utmaningar företag stöter på när de utvecklar hälsoinnovationer och vikten av ett användarperspektiv.

6 maj

Gästerna var Mattias Ohlsson, professor i informationsteknologi vid Högskolan i Halmstad och Thomas Davidsson, CEO, Hallandia V. De pratade om CAISR Health, som är en forskningsprofil inom informationsdriven vård vid Högskolan i Halmstad, där forskning om utveckling av AI-verktyg möter forskning om hur dessa verktyg kan implementeras i vården.

 

logtyper: regionala utvecklingsfonden, testmiljö halland, careware nordic & ÖKS

Publicerat den