Startsidan
Startsidan

Leap leder nytt projekt som ska stötta halländska företag efter pandemin

Högskolan i Halmstad har tillsammans med Framtidsarenan HighFive och Region Halland, beviljats medel för projektet Datadriven Innovation i Halland. Projektet kommer att drivas av Leap for Life och syftar till att stärka bolag i Halland till omstart och omställning efter covid-19-pandemin.

Datadriven Innovation i Halland har sitt ursprung i de två befintliga projekten AI.m och Testmiljö Halland. AI.m drivs av forskare från Högskolan i Halmstad och HighFive där företag får hjälp att utveckla sina kunskaper och möjligheter när det gäller användningen av människocentrerad artificiell intelligens (AI). Testmiljö Halland drivs av Leap for Life och fokuserar på att hjälpa företag utveckla tjänster och produkter genom bland annat testprojekt och kompetenspaneler. I det nya projektet Datadriven Innovation kommer Leap for Life och HighFive att ge tillgång till ett bredare och mer flexibelt utbud än vad de tidigare projekten haft.

Leaps logotyp bredvid HighFives logotyp på en bakgrund där det förkommer två händer, en datorskärm och en whiteboardtavla.

– För att ta vara på en av landets bästa innovationsmöjligheter och ytterligare stärka Hallands näringsliv behövs projektet Datadriven innovation i Halland. Halland har två starka arenor: HighFive som arbetar brett oberoende av bransch och Leap for Life med en unik spets mot informationsdriven vård, säger Anna Petersson, innovationschef på HighFive som tillsammans med Anne-Christine Hertz, verksamhetschef på Leap for Life, leder det nya projektet.

Två porträttfoton. Två kvinnor som ler stort mot kameran.

Anna Petersson, innovationschef på HighFive och Anne-Christine Hertz, verksamhetschef på Leap for Life.

Om projektet

Projektet går under namnet Datadriven Innovation i Halland och pågår mellan juni 2021 och juni 2023. Projektet har totalt 12,2 miljoner kronor i finansiering, varav 7,1 miljoner kronor från Europeiska regionala utvecklingsfonden. 2,4 miljoner kronor medfinansieras från Region Halland, och 2,7 miljoner kronor kommer från Högskolan i Halmstad. De globala hållbarhetsmålen har en central roll i projektets planering och genomförande.

Europeiska regionala utvecklingsfonden

Publicerat den