Startsidan
Startsidan

Samverkan för gemensam omställning till en nära vård

I förra veckan gick det officiella startskottet för projektet Innovationer för nära vård. I Leap for Lifes lokaler på Högskolan i Halmstad samlades representanter från näringslivet, akademin, regionen, kommunerna och medborgarna i Halland för att få en samsyn på projektet och en gemensam målbild.

Det var en positiv och energifylld eftermiddag när människor från olika verksamhetsområden med olika kompetenser möttes. Nya kontakter knöts, idéer flödade och skratt ekade i lokalerna. Det blev väldigt tydligt att det är just i mötet mellan olika aktörer som vi tillsammans kan skapa verklig förändring.

Två kvinnor står på scenen och talar med en tv-skärm bakom sig. Bild.

Projektledarna Loisa Cedergren och Emma Börjesson berättar engagerat om projektet.

Framtidens utmaningar möts med innovation

Syftet med projektet är att möta de ökade utmaningarna som finns inom hälsa, vård och omsorg. För att öka hastigheten i förändringen ska Leap for Life tillsammans med Region Halland, de halländska kommunerna och innovationsarenan HighFive, verka för att stärka innovationskapaciteten för små- och medelstora företag inom hälsa, vård och omsorg.

Projektet ska ge näringslivet stöd i att utveckla produkter och tjänster som ska bidra till en mer personcentrerad och samordnad vård – allt utifrån verkliga behov och förutsättningar.

Ett stort tack till alla deltagare som bidrog till att göra kick off:en så framgångsrik och inspirerande. Tillsammans kommer vi att arbeta för att skapa en än mer nära vård och omsorg för invånarna i Västsverige.

Innovationer för nära vård är möjligt tack vare finansiering från Region Halland och ERUF via Tillväxtverket.

Folkk som samtalar under ett event. Bild.
Bild på ett sällskap fotat från andra sidan en glasvägg. Bild.
Folk prtar med varandra vid ståbord i en lokal. Bild.
Logotyp Region Halland och Eruf. Illustration.

Publicerat den