Startsidan
Startsidan

Seminarium:

Upphandling som verktyg för att främja innovation – del 1/3


Välkommen att delta på ett kostnadsfritt seminarium om upphandling och innovation där du kommer få en introduktion till hur man kan använda upphandling för att främja och skapa innovation. Vi kommer att fokusera på konkreta tips på hur du kan fånga upp verksamhetens behov, få koll på marknadens mognad och stöd i upphandlingsförfarandet.

Detta är del ett av tre i en ny seminarieserie som handlar om upphandling och innovation Del två är planerad den 13 mars och del tre den 17 april. Dagens program ger oss en överflygning av olika begrepp och konkreta exempel på hur offentliga aktörer har tagit fram sina behovsspecifikationer.

Seminariet riktar sig främst till dig som i någon form kommer i kontakt med inköp och upphandlingsfrågor i offentlig sektor. Arrangörerna bakom seminarieserien är Leap for Life, Compare och eHealth Arena som tillsammans arrangerar seminarieserien som ett erbjudande inom projektet Health Data Sweden.

Mer om Health Data Sweden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Mer om eHealth Arena Länk till annan webbplats.
Mer om Compare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Mer om Leap for Life

Program

10:00

Introduktion till Health Data Sweden, seminarieserien och dagens fokus



10:10

 

 

Kärt barn har många namn – begrepp och metoder kring innovationsupphandling och funktionskrav.

Charlotta Palmgren, Upphandlingsmyndigheten.

 


10:30

 

 

Hur kan man fånga upp flera intressenters perspektiv när man ska komma överens om behov och effekt? Mikro-intervention som dialogverktyg.

Matt Richardson, Seniorforskare hälso- och välfärdsteknik, Mälardalens universitet.



11:00

 

Att förstå den offentliga sektorns behov: En resa mot innovation

Carolin Maule, Digital Transformation Manager, Compare DigitalWell Arena



11:20

 

Dialog - nyckeln till innovation i upphandling.

Annika Remaeus, enhetschef för Näringsliv utveckling, Uppsala Kommun.


 

11:40

Sammanfattning och avslut

Det kommer finnas möjlighet att under seminariet ställa frågor till talarna.

Anmälan

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 14 februari klockan 10.00.

Talare

Kvinna tittar in i kameran och ler. Bild.

Charlotta Palmgren är affärsutvecklare för offentliga affärer på Upphandlingsmyndigheten. Hon arbetar i första hand med upphandling kopplat till innovation och innovationsupphandling. Dessutom har hon erfarenhet från att arbeta med företags behov vid upphandling. Hon har en bakgrund inom sjukvården, både som innovationsledare och sjukhusfysiker.

 

 

Korthårig kvinna med glasögon som tittar in i kameran och ler. Bild.

Annika Remaeus, enhetschef för Näringslivsutveckling i Uppsala kommun. Annika arbetar och ansvara för innovations och utvecklingsarbete tillsammans med näringslivet och det innovationsstödjande systemet.

Annika har en bakgrund från att arbeta med innovation, produktutveckling och partnerskap både i offentlig och privat sektor och med fokus på hälso- och sjukvårdsområdet.

 

Kvinna med lockigt hår och en vit och rödrandig tröja tittar in i kameran och ler. Bild.

Carolin Maule, praktiker inom Demand Acceleration Methodology på Compare, är en erfaren projektledare med en gedigen bakgrund inom managementkonsultbranschen.

Med utbildning inom maskinteknik, innovation och design, samt en bevisad meritlista inom affärsutveckling, projektledning, forskningsanalys och relaterade områden, utgör Carolin en drivande kraft inom avancerad digitalisering, som främjar innovation och transformation inom den digitala sfären.

Man i vit skjorta och svart kavaj tittar in i kameran. Bild.

Matt X. Richardson är seniorforskare inom hälso- och välfärdsteknik vid Mälardalens universitet och verksam inom det nybildade centret för välfärdsförändring där. Han har tidigare varit chef och utredare inom ett antal statliga myndigheter och civila organisationer. Han bedriver forskning kring policy och reglering, effektivitet, implementering, och upphandling av hälso- och välfärdstekniska interventioner och infrastruktur. Merparten görs i samarbete med företag, kommuner, regioner och civilt samhälle.

Hans expertis inom området är att identifiera hur och varför något skapar nytta eller inte, och hur vi ska göra när vi inte vet det.

Vill du komma i kontakt med oss?

Elin Jonsson, projektledare eHealth Arena och ansvarig för Access till finansiering Health Data Sweden elin.a.jonsson@ehealtharena.se

 

Logotyper för Leap, eHealth Arena, HDS, Compare och Eruf. Illustration.
INFORMATION OM EVENEMANGET 14 februari 10:00 - 12:00 Online