Startsidan
Startsidan

Innovation Jam

Hälsodata för framtidens innovation

Hur kommer EU:s nya lagstiftning att förändra användningen av hälsodata? Vad vinner företagen på att hälsodata blir mer tillgängligt? Och kommer hälsodata revolutionera hälso- och sjukvården? Det är bara några av frågeställningarna som kommer att dyka upp under Innovation Jam den 6 maj. Det vill du inte missa!

  • Datum: 6 maj
  • Tid: kl. 11:30-13:00
  • Plats: Leap for Life | Högskolan i Halmstad

Vi befinner oss i en spännande tid med EU:s nya lagstiftning inom European Health Data Space (EHDS) och AI Act runt hörnet en förändring som kan öppna upp nya möjligheter för innovation inom hälsa, vård och omsorg. Under en lunchtimme kommer Michel Silvestri, enhetschef på E-hälsomyndigheten, och Magnus Clarin, FoU-chef Region Halland, att ge sin syn på framtida användning av artificiell intelligens och hälsodata för hälsoinnovation. Om du är nyfiken och vill veta mer om hur denna utveckling kan revolutionera vården, anmäl dig idag! Begränsat antal platser.

Vi öppnar dörrarna redan 11:30 för dig som vill mingla, äta en lättare lunch och samtidigt ta del av Leap for Lifes aktuella EU-projekt (Health Data Sweden, Innovationer för nära vård och CareWare Nordic).

Om Innovation Jam

Innovation Jam är ett forum med fokus på det senaste inom hälsoområdet. Ta del av nya trender, spännande forskning och delta i tankeväckande diskussioner om nutida utmaningar och möjligheter. Innovation Jam är interaktivt koncept som bjuder in alla i rummet att bidra till samtalet genom att ställa frågor eller reflektera kring temat. Bredda ditt nätverk, hämta hem ny kunskap och bli inspirerad till att vara med och utveckla framtidens hälsoinnovationer.

Innovation Jam leds av moderator Rebecca Sellergren – en välkänd röst i P4 Halland och återkommande anlitad konferencier i flera lokala sammanhang.

Talare:

Kobra (Farzaneh) Etminani

Michel Silvestri

Michel Silvestri är enhetschef på E-hälsomyndigheten och främst verksam inom internationell samverkan. Michel är aktiv inom flera EU-projekt med koppling till hälsodataområden såsom European Health Data Space (EHDS). Han är även sammankallande i Samverkansgrupp Standarder inom Vision e-hälsa 2025, och har lett arbetet med regeringsuppdrag rörande nationellt hälsodatautrymme för bilddiagnostik.

Kobra (Farzaneh) Etminani

Magnus Clarin

Magnus Clarin är forsknings- och utbildningschef på Region Halland och har under lång tid arbetat med att bygga framtidens hälso- och sjukvårdsorganisation. Magnus var tidigare akademichef på Akademin för informationsteknologi, Högskolan i Halmstad och grundade då Health Data Center (HDC) ett centrum för forskning och analys inom hälsodata och artificiell intelligens.

Anmälan

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 3 maj klockan 10.00.
Logga Innovation Jam. Illustration.
INFORMATION OM EVENEMANGET 06 maj 11:30 - 13:00 Leap for Life
Simon Holmesson Tf. verksamhetsansvarig Högskolan i Halmstad 070-686 62 32
Ida Hammar Kommunikationsansvarig Högskolan i Halmstad 070-849 48 75