Startsidan
Startsidan

Seminarium: Att gå från teori till praktik

Under detta seminarium kommer vi få ta del av två olika perspektiv av informationsdriven vård.

Den första frågeställningen för dagen är: Går det att dela information mellan huvudmän? Det vill Region Kronoberg och Ljungby kommun ta reda på när de med hjälp av AI och digitala hjälpmedel ska följa patientens flöde genom hela hälso- och sjukvårdskedjan. Josephine Jernberg, projektledare vid Campus Ljungby kommer att berätta om projektet God och Nära vård. 

Därefter kommer Mattias Ohlsson, professor i informationsteknologi vid Högskolan i Halmstad och Lunds universitet, berätta om nuläget i ett pågående projekt som Högskolan i Halmstad och Lunds universitet ansvarar för. Projektet syftar till att se om man på ett mer datadrivet sätt kan förstå om personer på ett säkert sätt kan skickas hem från akutmottagningen, eller behöver läggas in för vidare vård.

Ta chansen att lära dig mer om framtidens informationsdrivna vård – anmäl dig till seminariet idag! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Datum och tid: 19 april, kl. 8.00–9.00
Plats: Zoom (länk skickas ut dagen före till alla anmälda)

Seminariet anordnas digitalt via Zoom och innehåller både presentationer och diskussionsforum.
Hoppas att vi ses den 19:e april!

Till anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om seminarieserien

Seminariet ingår i en serie seminarium som riktar sig till dig som är intresserad av området informationsdriven vård och arbetar som chef, verksamhetsutvecklare eller forskare. Högskolan i Halmstad, Region Halland och Hallands kommuner arrangerar tillsammans återkommande seminarium som bidrar till att skapa förståelse för hur informationsdriven vård kan bidra till svensk hälso- och sjukvård och vård och omsorg, samt att redogöra för hur kunskapsläget ser ut.

Publicerat den